27 februari 2013

Semlor

Jag bakade semlebullar för några veckor sedan och la i frysen. Så då och då när vi behöver förstärkt fika plockar vi fram och smaskar i oss. I helgen såg det ut så här:


Här i Danmark har de inte semlor, även om jag har hört rykten om en variant med sylt. INTE samma sak.

En kvinna som sjunger i samma kör som jag tycker att det är väldigt trevligt med svenska bakverk och i julas bakade hon lussebullar. Jag får kanske ta och köpa en "Sju sorters kakor" till henne.

2 kommentarer:

  1. Persillja i semlor?
    /Dansk som undrar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, normalt har vi inte persilja i semlorna, men jag tycket de behövde piffas upp lite.

      Dessutom är det ett gammalt studentskämt att ha persilja på desserten eftersom någon någon gång glömde att köpa citronmeliss att dekorera med.

      Radera