8 januari 2013

Berlin – en första rapport

Slutet på vår andra dag i Berlin närmar sig. Vi har hittills hunnit se Denkmal – minneskonst över alla judar som dog under förintelsen, Brandenburger tor, flera vackra kyrkor i både äldre och nyare stil – ja, de vet hur man bygger nya kyrkor som är snygga, Alexanderplatz med den berömda klockan, Stasimuseet – mycket bra med gratis audioguide, utomhusutställningen om Berlinmuren och de som försökte fly samt rester av muren. Sen blev det fika på ett tyskt ölcafé som serverade tårta.

Idag spenderade vi förmiddagen i Botaniska trädgården. Själva trädgården var ganska deprimerande en grå januaridag som det här, med sprayregn och dimma. Inne i växthusen var det betydligt trevligare. Det är en mycket välskött utställning med växter från hela världen organiserade efter geografiskt område – betydligt bättre ordning än i växthusen i Köpenhamns botaniska trädgård. Dessutom verkar inte regniga tisdagar vara andras favoritdag att gå dit så det var väldigt lugnt och skönt.

Ute – grått och regnigt
Inne – grönt och mysigt

 I går kväll åt vi på en krog där man fick baconfett till brödet innan maten. Jag tror jag gillar det här landets matkultur. Nu ska vi bara fundera på var vi ska äta middag ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar