29 januari 2013

Önskelista: Ett relevant sommarjobb

Sitter och kollar in mässkatalogen för Chalmers arbetsmarknadsdagar. Främst är jag på jakt efter ett spännande sommarjobb som kanske kan leda vidare till ett exjobb om vi trivs med varandra. Det här är (förhoppningsvis) min sista sommar innan examen. Givetvis finns det många fler tråkiga sommarjobb i produktion än vad det finns intressanta och det är väl bättre än inget (inget är alltså BurgerKing).

Jag har däremot ingen lust att flytta från Johan i sommar bara för att stå vid något band och utföra ett monotont icke-utvecklande arbete tillsammans med nybakade studenter. Men är ett spännande sommarjobb som är relevant för min utbildning och där jag verkligen kan få insikt i hur mitt framtida arbetsliv skulle kunna se ut, då är jag beredd att flytta nästan var som helst. Ja, kanske inte till Stockholm, för där finns det ingen stans att bo, men annars så.

Så jag kollar hemsidor och läser företagsbeskrivningar. Min åsikt om företagsbeskrivningar: för många skriver hur många som jobbar där och vad de har för omsättning istället för att fokusera på verksamheten i sig. Vad kan en ingenjör få jobb med hos er? Min åsikt om företags hemsidor: De som ska söka jobb lägger ner väldigt mycket energi på att skriva en trevlig, lättläst och attraktiv ansökan. Det vore fint om företagen gör det samma för dem genom att göra hemsidan något så när logisk och informativ.

Men en handfull företag ska i alla fall spanas in lite extra och så hoppas jag på napp. Vad är era bästa söka-jobb-tips?

1 kommentar:

  1. Kanske värt att kolla - Företaget finns i Malmö:
    http://www.sweco.se/sv/Sweden/Karriar/Din-profil/Ung-pa-Sweco/Traineeprogrammet-gav-en-flygande-start/

    Kram Solan

    SvaraRadera