9 september 2012

Rabarberfika

Igår när vi var i Sverige handlade vi även rabarber så idag var det dags att baka kaka. Först hade vi tänkt att testa ett recept från nyfunna bloggen Øresunt – en dansk-svensk matblogg, men vi hade inte köpt mandelmassa och det visade sig vara omöjligt att få tag i en söndag i Köpenhamn.

Vi valde istället ett recept från arla.se, Rabarberkaka med havregryn. Delvis för att vi redan valt bort det som krävde gräddfil eller mer vispgrädde än vi hade hemma. Johan bakade det mesta av kakan och medan den stod i ugnen löste vi korsord (också införskaffade under gårdagens Sverigebesök). Efter att kakan svalnat något serverads den med crème fraîche (till mig) och vaniljgrädde (till Johan), eftersom vi inte heller köpt någon vaniljvisp igår. Vi får se till att planera våra ICA-resor bättre framöver, men eftersom detta var första gången får det vara förlåtet.

Kakan blev god. Det är som sockerkaka, uppiffad med rostade havregryn och rabarber. Men kanske inte ett recept att spara till barnbarnen, så att säga. Johan var också nöjd. Vi serverade ett rooibos med smak av lingon och blåbär till. Det passade bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar