Fiskbutikens skyltfönster i gatuhöjd |
För att göra fisken rättvisa ringer jag till min mor. Jag är van att få fisk hemifrån och makrill brukar vara en hit – jag vill att den ska bli lika bra nu. Så här gör man:
Algsallad |
2. Sätt på potatisen (färskpotatis eller potatismos är gott till, beroende på säsong).
3. Skär fisken i tre eller fyra bitar, beroende på storlek.
4. Blanda grahamsmjöl, vitpeppar och örtsalt. Doppa de av vatten fuktiga fiskbitarna i mjölet så att de paneras på alla sidor.
5. Smält smör i en panna på strax-över-medel-värme. Lägg fisken när smöret tystnat. Stek några minuter på varje sida, börja gärna med den 'uppfläkta', alltså den där inälvorna har varit.
6. Hacka dill. När de är klara, stäng av plattan, strö över dill och lägg på ett lock.
7. Blanda en sås (förslagsvis av crème fraîche, majonäs, hackad dill, salt och peppar), duka och hoppas att du tajmat in så att potatisen är klar.
Kvällens middag. Mums! |
Uppdatering: Till er som tycker det verkar pilligt med fisk med ben kan jag meddela att övning ger färdighet. Dessutom är det mycket hälsosamt att dra ner lite på tempot när man äter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar