3 augusti 2012

Bra i Köpenhamn

Supersnabba och hygieniska handtorkar
De finns inte överallt men de finns i Runde Torn. Alltid något.

 Snygg design

Snygga lampor på stadsbiblioteket. Danskarna kan sin formgivning, att göra eller importera.

LEGO
OMG! Lego! Det bästa Danmark kommit med någonsin! Jo, jag är teknolog.
4 kommentarer:

 1. Jag har alltid tyckt att Dysons airblade känns olustiga att använda. Som om man stoppar ner händerna i en tortyrmaskin. Fullständigt omotiverat förvisso men så är det, och jag, som representant för pappersbranschen tänker hävda att tvål och vatten samt papper är mer hygieniskt än nånting som blåser luft omkring :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tvål och vatten brukar det ju finnas ändå. Det är möjligt att papper är mer hygieniskt men det är mer jobb för personalen. Det ska fyllas på, tömmas papperskorgar och se till att det inte ligger på golvet. Den här maskinen torkar mycket bättre än alla andra torkmaskiner, och den blåser luften snett nedåt så att det inte blir så mycket bakterier i luften. Annars – mer handsprit till folket!

   Radera
  2. En intressant sak som uppkom vid en diskussion på jobbet idag om Dysons Airblad var: Vad gör de stackars människor som kommer in för att tvätta ansiktet, eller torka av en baby om det inte finns nåt papper?

   Man kan ju iofs använda toapapper men de har så lite våtstyrkemedel i sig att de löses upp och man får en massa vitt bös i ansiktet istället.

   Sen håller jag med om att det är enkalre för personalen att inte behöva byta och tömma papperskorgar, men å andra sidan måste man fortfarande göra rent dem, för en smutsig airblade ser hysteriskt otrevlig ut.

   Radera
  3. Vi har faktiskt sådana här på skolan! Men alla gånger jag kollat efter har det funnits pappershanddukar också. Nu har jag ju inte jobbat som lokalvårdare någonstans där det funnits airblade, men jag tror att det är lättare att torka av något än att dra runt med soppåsar, och fylla på med papper i så pass stor utsträckning.

   Fast det ingår väl i ditt jobb att vara skeptisk mot sådant här? :)

   Radera