17 augusti 2012

Nervöst

Igår var jag och provsjöng för kören Lille MUKO. Jag var där i pausen på deras repetition och de höll till i lokaler på universitetets musikaliska fakultet. Det var mycket ståtliga lokaler, om än med bristande ventilation.

Jag fick först sjunga en sång jag valt själv – det blev den svenska visan Jag vet en dejlig rosa (som sjöngs så vackert på vårt bröllop!). Det lät lite skakigt till att börja med, eftersom jag var nervös, men det stabiliserade sig något mot andra versen.

Sedan testade han mitt intervall, främst uppåt då eftersom jag anser mig vara förstasopran. Jag känner mig nöjd, eftersom jag tog alla tonerna och tyckte det lät fint. Den tredje delen vad en jag bävat mest för – att sjunga a prima vista, det vill säga direkt från notbladet. Det var nog den del som gick sämst men också var svårast. Han var hemskt rar som gav mig en sång på svenska, även om texten givetvis inte var det viktiga, och jag gjorde mitt bästa. Håller tummarna för att det inte stjälper mig.

Det sista var att sjunga en dansk visa Danmark nu blunder den lyse nat tillsammans med tre personer ur kören. På det stora hela är jag nöjd med min insats så om jag inte blir antagen är det för att jag ändå inte hade passat i kören – kompetens eller klangmässigt. Det känns ju bra. Nu väntar jag bara på besked – det är nästan lika nervöst det.

"Kom ihåg att du är i Danmark nu."
Pampigt trapphus

2 kommentarer:

  1. Hoppas de vill ha dig! Så du får traska runt mer i det där trapphuset <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vill de! Hoppas de är roliga. På söndag ska jag prova för en annan kör också, så att jag kan välja om de är tråkiga på det ena stället. Är bortskämd med trevliga körkompisar nu.

      Radera