18 december 2012

Pyssel med pepparkakor och pärlplattor

Jag älskar att pyssla, speciellt efter en period av intesivt plugg behöver jag få vara kreativ. Just nu börjar det verkligen klia i fingrarna – inte långt kvar till jullov nu!

Det här är ett klassiskt pysseltips när man tröttnat på att baka vanliga, platta pepparkakor men inte orkar bygga ett stort hus: Minipepparkakshus att hänga på kanten av kaffemuggen. Här finns fina foton och en mall att ladda ner och skriva ut. Har man väl moffat ihop en pepparkaksdeg (eller köpt) är det faktiskt inte speciellt svårt. Och misslyckas man med ett av dem är det ju bara att försöka med nästa.

Från förra året när jag bakade pepparkakor med en vän


Annars pysslas det ofta med symaskinen framme: Tygburkar i olika storlekar (kan nålas upp på en anslagstavla för förvaring av pennor till exempel eller för att enkelt byta färg på en blomkruka), ett nytt mobiltelefonfodral, en söt rosett-brosch, en enkel necessär (dragkedjor kan man hitta billigt på second hand). Internet är fullt av mönster och idéer.

Ett nytt pyssel jag är sugen på att prova är det här dagis-insprierade på vuxensätt: Pärlplattehalsband. Eller kanske ta upp det här med vänskapsarmband – här finns en förklaring på hur man gör en snygg ögla i starten. Allvarliga planer på att lära sig sticka eller virka finns också. Fast det verkar krångligare när man inte har någon som visar. Helst skulle jag vilja kunna med en gång. Fast det kanske går att låna en bra bok på biblioteket som förklarar. Tips på det? Det verkar så trevligt att kunna göra egna handledsvärmare och halsdukar och så småningom strumpor och snygga mönster.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar