23 december 2012

Souvenirer från Japan

När man åker till andra sidan jorden (eller i alla fall långt bort) är det näst intill obligatoriskt att ta med sig souvenirer hem. Här är några av de saker Johan tog med sig från Japan.

En handduk med teleskop och utomjordingar, eller är det astronomer? Det här var en gåva från konferensen. Den ska användas när man badar i traditionella japanska bad, och förvaras lämpligen hopvikt på huvudet medan man badar.

Jag tycker det ser ut som en löpare, men vad vet en västerlänning som jag?


Ätpinnar är en både fin och användbar souvenir från Japan. De till vänster har vi fått i present av Satoshi-san som var chef för den grupp som Johan besökte.

De andra paret har Johan köpt och det är med uggle-kanin-björnen Totoro på, känd ur en japansk barnfilm som är väldigt söt.

Nu blir det till att laga mat som kan ätas med pinnar det närmaste.


Jag önskade att skulle få följa med lite japansk musik hem så det blev bland annat en skiva med det här bandet. De är inte precis det senaste men med det namnet är det svårt att motstå!

Även en skiva med ett band som heter AKB48 fick följa med. Lätt hysteriskt. Siffran i namnet är från antalet personer i gruppen.

Utöver detta kom det även med en hel del te olika sorters te och te-tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar