29 augusti 2012

Järnvägar och betygsskalor

I och med att skolan drar igång med introvecka nu och med kursstarter nästa vecka blir det nog en hel del skolsnack här på bloggen i det närmaste. Å andra sidan ska kårföreningarna presentera sig på fredag, så vi får väl se vad jag kan hitta där!

Idag insåg jag att att jag inte blivit antagen till kursen i Pythonprogrammering. Det var för många sökande och jag förlorade i lottningen. Bara att sätta sig och leta upp en annan kurs istället. Det blev, efter en stunds velande och surfande, en kurs om järnvägar! Rail Traffic Engineering heter den och handlar om hur man planerar sin tågtrafik och hur signalsystemen fungerar. Just nu är jag jättenöjd och nästan lite glad att jag inte får ta den andra kursen.

Dessutom har jag insett att man här på DTU har mycket mer grupparbeten, inlämningsuppgifter och muntliga examinationer, och då menar jag att man har det där istället för en skriftlig salstentamen. Eftersom salstentor, eller rättare sagt att plugga till salstentor, inte är min starka sida så är jag efter några år på Chalmers hjärtligt trött på dem. Vi har nämligen haft salstentor i mer eller mindre varenda kurs, laborationskurser borträknat, och tentaresultatet har stått för ungefär hela betyget. Det ska bli väldigt spännande att få pröva något annat och jag tror det kan vara till min fördel.

Under gårdagen passade vi även på att fråga vår guide och godkäntgränser och omtentor. Betygsskalan är 2, 4, 7, 10, 12 om jag inte missminner mig. Det är svårt att bli underkänd om man gör något över huvudtaget men de två nedersta betygsstegen är mer eller mindre värdelösa.

Åh, vad det är roligt att börja skolan!

2 kommentarer:

  1. Så underbart det låter. Du verkar se allt i ett rosa skimmer idag. Håll kvar känslan!!! Ser fram emot rapport från kårföreningarna. Lycklig den kårförening som får YL, som medlem!
    MammaAnna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, allt är nytt och då är allt bra och alla är glada! Jag hoppas det håller i sig även i vinter. Jag hoppas jag hittar en förening som passar.

      Radera