4 november 2012

Mat från havets botten

I går besökte jag och Johan restaurangen Evita Peron för att äta deras Titanicmeny. Det är alltså den meny som serverades i första klass ombord på fartyget Titanic för 100 år sedan.

Restaurangen är ett Argentinskt steak house i 30-talsstil, och den ligger inte så långt ifrån oss. Samma gata faktiskt, fast i andra änden nästan borta vid bion Palads.

Vi tycker ju båda om god och spännande mat så det var ganska givet att vi skulle gå hit. Restaurangen var mysig med live-jazzband senare på kvällen. Trots dålig belysning och dito kamera (mobilkamera) har jag försökt fota maten för att kunna visa er.

Först kom en första förrätt. Enligt menyn är detta Hors d ́ouvres, Oysters, Consommé Olga och Vegetable Marrow Farci.

Från höger: Gratinerat ostron, potatisfylld minipaprika och två canapéer, en med getostkräm och äpple och den andra med typ skagenröra, räka och friterad dill.

Dessutom serverades en soppa (högst upp) med bland annat gurka och tryffel.

Den andra förrätten bestod av kött. Närmare bestämt, från vänster: Pocherad lax med bearnaisesås, kycklingklubba med svampsås av kantarell och karl-johan, Lamm i mintsås och slutligen oxfilé med gåslever och kronärtskocka.


Sedan kom huvudrätten. Nederst till vänster syns duva på krasse, ovan den en entrecôte (supermör!) med "Chateau Potatoe", i mitten kokt ris med sparris och saffranssås. Nederst till höger rostad anka med äpple och ovan den en paté av gåslever. På den mindre tallriken ovanför ses tillbehören: stuvade morötter, gröna ärtor och kokt potatis. Till det här drack vi ett jättegott rött, kaliforniskt vin som hetta Avalon.

Slutligen kom desserten. Från höger: vanilj eclairs med choklad, supersmaskig fransk vaniljglass, chokladbomb även känd som waldorf-pudding och slutligen persikor i likörgelé.

Det hela smakade väldigt bra. Och roligt att få prova så många olika sorters mat, som i alla fall jag inte ätit innan, duva till exempel. Dessutom fick jag min första hemlagade bearnaisesås och kan nu kanske förstå varför folk uppskattar den, även om jag fortfarande har lite svårt för dragonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar