28 april 2013

Muslimskt museum och middag på Madklubben

I helgen är min far här och hälsar på, så nu är det dags för turistattraktioner och resturantrecensioner igen.

I går besökte vi Davids samling och då främst deras utställning av muslimska konstföremål, både religiösa och sekulära föremål från den del av världen där islam är den främsta religionen.

Det var en väldigt fin utställning men stor, och speciellt med den skumma belysningen som var, troligen för att skydda föremålen, så blev vi lite trötta och orkade bara tre fjärdedelar. Entrén var i alla fall gratis och ett besök kan rekommenderas för den som är intresserad av att få veta mer om muslimsk kultur och dess konstföremål. Vi lärde oss om arabisk kalligrafi, restriktioner kring avbildning och hur konsten utvecklats åt andra håll.

På kvällen besökte vi restaurangen Madklubben bistro de lux. Johan och jag har varit där tidigare och det var lika bra som vi mindes. God mat, trevlig service och mycket prisvärt. Far verkade också mycket nöjd.

Givetvis glömde jag fotografera förrätten, men vi åt en kalvterrin med bland annat bränd pärllök till.

Huvudrätt och efterrätt lyckades jag däremot fånga på bild. Till vänster är en griskind – väldigt mör och med utsökta tillbehör. Till högre tre sorters ostar med knäckebröd – avnjöts med ett glas portvin.

Letar du en prisvärd Köpenhamnsrestaurang där du kan avnjuta god mat i en avslappnad miljö så kan vi rekommendera den här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar