22 april 2013

Sämsta programmet

Fy bubblan vad irriterad jag är just nu! Föreläsaren har gjort ett eget ritprogram som ska användas för att rita ut det sätt som han (ja, så klart det är en man!) har kommit på är bra för att visualisera automationssystem. Tyvärr fungerar det inte för Mac. Eller Unix. Eller Linux. Bara Windows. Eller jag kan öppna det på min Mac men inte ändra något.

Skärmdump från det kassa programmet.

Så jag öppnar exempelfilen för att se hur det ser ut, där är det helt omöjligt att förstå exemplet eftersom det inte finns något sätt att förstå vad som är vad. (Alltså försöka förstå hur den högra representationen hänger samman med den vänstra i bilden ovan). Med hjälp av en kompis kommer jag ändå fram till vad jag vill rita och knatar i väg till en datorsal där det finns Windows. Tror ni att det fungerar då? Nä, för då öppnas inte programmet alls. Jag försöker ta bort 'bara läsa' men det kommer tillbaka varje gång jag stänger dialogrutan. Jag misstänker att jag inte tillåts ladda ner och köra "egna" program på skolans datorer.

Så nu sitter jag här med modellen på papper.

Okej, jag fattar att forskare ska komma på nya saker men att inte veta om det program en vill att studenterna ska använda för att lösa examinerade inlämningsuppgifter fungerar på de datorer som finns tillgängliga för studenterna – inte okej. Det drabbar förvisso inte föreläsaren, men kan de sluta anställa forskare som bara vill göra halva sitt jobb?!

2 kommentarer:

 1. Du skriver väl även detta till din föreläsare och se ansvariga för utbildningen?
  MammaAnna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har pratat med dem men de är inte så väldigt handlingskraftiga. Att de beklagar räcker inte så långt…

   Radera