17 april 2013

Tvåårsfirandet

Igår var det som sagt två år sedan jag och maken förlovade oss. Detta firades med ett besök på restaurangen Umami – en japansk-fransk fusion som förde tankarna till hipp 70-talsglamour.

Även en tisdagskväll var det rätt mycket folk, så det kändes inte helt galet att vi hade bokat bord, men servisen var uppmärksam och våra vattenglas sinade aldrig. Ett minus får de dock för att de har jätteräkor på menyn.

Vi åt en avsmakningsmeny med sex rätter – med bland annat tonfisktartar, friterad hummer och avslutningsvis en fikondessert. Varje rätt var noggrant sammansatt med oväntade komponenter som kaffeströssel och tempurakex men på ett bra sätt. Det smakade sagolikt. Johan hävdar att sushin var den bästa han smakat utanför Japan, och det är inte illa det. Men att stoppa i färsk koriander underlättar alltid om en vill få honom på fall.

Vi är som du säkert förstår väldigt nöjda med vårt firande och kan rekommendera ett besök på Umami till Köpenhamnsbesökare med förkärlek för spännande matupplevelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar