25 juli 2012

"Dreng eller pige?"

Jag tycker att det i de flesta fall att kön säger väldigt lite om en människas person och vad hen gillar. Därför har jag lite svårt för att vi på mitt jobb har två olika leksaker till barnmenyerna som ska var till "dreng eller pige", det vill säga pojke eller flicka. Jag brukar lösa det genom att lägga upp en av var på disken och förklara att vi har två olika och fråga vilken de vill ha. Om det behövs så med motiveringen att "Jag tycker att man får leka med vilka leksaker man vill".

 Jag vet att företaget där jag jobbar inte är det enda företaget som resonerar så här men jag tycker ändå det är märkligt. Ibland frågar jag mig om det inte hade varit mer logiskt att ha en leksak för yngre barn och en för äldre. Jag menar att det skulle vara lättare att göra en trevlig leksak som passar både en flicka och en pojke i typ treårsåldern och en för barn i typ sjuårsåldern än att göra en som passar alla flickor som är barn och en för alla pojkar som är barn. Ni som har barn, vad tror ni?

3 kommentarer:

 1. Som jag minns leksakerna man fick från McDonalds så passade de väl inte direkt till någon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng där. Jag minns att det var roligast att bygga ihop själva kartongen till den där bakgrunden. Men jag tror de har slutat med det.

   Radera
  2. Nu har de bytt till ännu mer könssteriotypa leksaker. De är dessutom tråkigare. En rosa docka (i plats) eller en svart och röd, liten bil. Det kanske räcker med EN tråkig leksak?

   Radera