13 juli 2012

Kultur i veckan

Veckans kulturella aktiviteter bestod av film, fiolspelande och spelande av spel.

I början av veckan såg vi filmen Shutter Island. Det är en psykologisk thriller om en man som besöker en ö med ett mentalsjukhus för att utreda ett försvinnande. Han är polis. Snart börjar han dock misstänka att det är något fuffens på gång på ön. Det är svårt att säga mycket mer än så utan att avslöja för mycket.

Markera den vita texten nedan för att läsa mer om vad jag tyckte om den. Spoilervarning! Mannens egen hälsa verkar dock inte heller helt hundra – han verkar lida av posttraumatisk stress efter att ha varit soldat. Filmen får en att undra vad som är sant och vad som är inbillning och den påminner mig mycket om A beautiful mind, då det på slutet visar sig att han egentligen inte alls är polis längre utan patient. Filmen var intressant, speciellt för att vara från Hollywood. Till och med en anti-filmtittare (jag tappar snart intresset) tyckte den var spännande.

Nu på fredagskvällen har Johan och jag räddat världen och sen inte räddat världen. Vi har alltså spelat två omgångar av spelet Pandemic. Några av er har spelat det här hos oss. Spelets intrig är att världen infekterars av sjukdomar och du och dina medspelare utgör en grupp utsänd för att finna botemedel innan världen går under. Man spelar alltså tillsammans mot spelet. Vi har även ett extra tillägg (expansion pack) för att kunna göra det hela ännu svårare.

Under veckan har Johan och jag också spelat lite fiol. Jag lyckades rota fram några trevliga duetter ur arkiven vilka vi nu har filat lite på. Det är kul att kunna spela tillsammans – det har vi gjort alldeles för lite och jag hoppas det blir mer.

Vilka kulturella aktiviteter har ni ägnat er åt i veckan? Eller kanske har ni sparat det till helgen? Själv ska jag ägna mig åt att jobba i helgen (utom lördag kväll för då är vi bortbjudna, tjo-ho!). Jag var där för introduktion och skriva på papper. En liten sväng i kassan hanns med också. Det kändes ganska ringrostigt. Det lurigaste var att hitta på skärmen i kassan (tryckskärm med allt på menyn) men jag tror det kommer tillbaka snart. Jag ska jobba lite på lördag lunch och sen hela söndagen så efter det borde jag vara varm i kläderna igen. Hoppas ni får en lugnare helg!

2 kommentarer:

  1. Jag har varit ute på segling med familjen, så det har nog konsumerats mindre kultur än vanligt. Men just böcker har det lästs desto mer. Jag läste nästan två, och det ska ses i jämförelse med att jag annars aldrig läser några alls. Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Böcker är väl kultur? Om det inte är facklitteratur förstås. Vad läser du? Själv är jag snart igenom sommarens första bok.

      Radera