15 maj 2013

Underboen är en idiot

Vår granne, han som bor under oss, han är en idiot. Som tur är är han inte hemma så ofta eftersom har har en öh, särbo eller nått, som han bor hos. Vi kanske bara ska kalla det partner? I vilket fall så har han lägenheten under oss. Det här är ett rätt gammalt hus och idioten under han röker. Gärna mycket och ungefär en gång i veckan, eller två. Då stinker det cigarettrök och vi får stänga in oss i sovrummet, där det snart blir riktigt dålig luft, för att stå ut. Hela kvällen. Han anser att han får göra vad han vill i sin lägenhet. Vi har funderat på surströmming.

Ungdomar som har ett band får veta att det kan vara riktigt svårt att få tag på replokal. Vår granne har inget problem med det efter som hans band kan repa i hans lägenhet ungefär en kväll i veckan. Då brôtar de på med förstärkare, cigarettrökning och gubbrock, och eftersom huset som sagt inte byggdes efter dagens byggnorm är det också relativt lyhört, så det är svårt att koncentrera sig på något annat så som studier, jobb, bok eller teve när de väl satt i gång. Dessutom, godingar som jag tidigare förknippat med mysiga studentorkestrar har jag nu fått förstörda. Vi har äntligen fått dem att sluta senast tio, efter ihärdiga klagomål.

Utöver denna regelbundna irritation har han även kommunicerat med oss medels vykort med sexistiska motiv och frågat om vi skulle "hem till Norge" över påsken, när vi bott här i flera år och av ovanstående anledningar haft relativt intensiv kontakt.

Nu igår hade han lyckats igen – idioten hade parkerat sin cykel i trappen utanför sin dörr, trots att det nu knappt gick att komma förbi. Det finns en anledning till att det är förbjudet att ställa sin cykel i trapphuset – det är aslitet och enda utrymningsvägen! Jag kommer inte att sakna honom när vi flyttar!


Åh, just det! Han har även bilder på sin cykel som objektifierar kvinnor. Han må vara gammal, men min respekt har han dock inte. Jävla idiot.

2 kommentarer:

 1. Lycka till med att hitta ny bostad i Göteborg. Eller blir det stuga på landet?
  MammaAnna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ändå bott i lägenhet många år och det här är den första granne jag har några egentliga problem med. Vem borde flytta till landet egentligen?

   Radera