9 februari 2013

Internett till din (hushålls-)tjänst

Vi har hört om webplatser som kan hjälpa till med lite av varje – hålla koll på träning, peppa en att sluta röka, gå ner i vikt och skaffa ett jobb – men alla som bor eller har bott ihop med någon vet hur svårt det kan vara att fördela hushållsarbetet rättvist – en kan inte alltid göra exakt allt tillsammans eller samtidigt, det vore dessutom väldigt opraktiskt. Och ibland känner en att det är en själv som får göra allt, och beror det då på att det faktiskt är orättvist eller på att en inte ser den andres arbete?

Vi har för någon vecka sedan börjat med ChoreWars, som är en rollspelsinspirerad sida där man får poäng för allt hushållsarbete en gör – vattna blommor, dammsuga, laga mat, betala räkningar... möjligheterna är oändliga. Förutom att det är kul att se hur en får mer och mer poäng så ser man också vad de andra bidrar med till hushållet och det blir lättare att föra en saklig diskussion om det visar sig vara väldigt ojämnt. Det är faktiskt riktigt roligt!

Det är inte heller speciellt komplicerat och enligt sidan är det också ett ypperligt sätt att få barnen att hjälpa till hemma – speciellt om man mutar med något för den som har flest poäng varje vecka eller liknande.

Vad jag vet finns den inte som app varken till iPhone eller Android eller något annat system, utan i en webbläsare nära dig. Jag vill självklart höra om ni tänker prova och vad ni tycker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar