19 mars 2013

Förberedelse för jobbmässa

I morgon är det dags för jobbmässa på DTU. Då kommer en massa företag för att möter studenter, med förhoppning om en framtida anställning. Det är samma grej som Chalmers CHARM-dagar förutom att det inte är kåren som anordnar det utan något som heter De Studerendes Erhvervskontakt, alltså De Studerandes Arbetsmarknadskontakt.

Jag har precis läst igenom katalogen som sorterat upp vilka företag som är intressanta att besöka. Några är samma som de som besökte CHARM i februari, men de flesta är helt nya och vissa har jag inte ens hört talas om innan. Detta trots att många är både intressanta och har verksamhet även i Sverige.

Jag hoppas främst på att hitta ett sommarjobb för i sommar men vill också bilda mig en uppfattning om framtida potentiella arbetsgivare. Jag tycker dessutom att det är jättekul att prata med folk. Så nu har jag förberett ett CV med en inledande text om mig själv som kan vid behov kan delas ut till intresserade.

En stor skillnad jag har märkt är att danska företag inte verkar marknadsföra sig så mycket mot studenter, i alla fall inte på sina hemsidor. Nästan alla svenska ingenjörsföretag verkar ha en sida som heter 'Studenter' eller liknande, medan på de danska företagens hemsidor nämns knappt ordet sommarjobb. Hoppas det inte betyder att det inte finns några – de danska studenter jag har pratat med säger att de flesta jobbar på sommaren. Önska mig lycka till!


2 kommentarer:

 1. Lycka till! Eller ska det sägas: Til lykke på Danska?
  MammaAnna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det kan en tro! Men Til lykke betyder Grattis! Held og lykke betyder lycka till. Lurigt, eller hur?

   Radera