3 mars 2013

1 kg bacon

Jag har tänkt på det där med att vara vegetarian. Jag skulle gärna vilja äta mer vegetariskt, det är så mycket med köttindustrin äcklar mig. Samtidigt innebär det betydligt mer ansträngning från min sida, framför allt i början, att tänka om, tänka nytt. Så även om det är mycket bra så finns det annat som är mer akut att lägga tänk och energi på.

Så är jag och handlar och ser det här:


Det är ser rätt vidrigt ut, tycker jag. Och så tänker jag på hur mycket antibiotika vi trycker i de djur som inte är hästar och hur bra det där är för mig.

Så, bästa veggotipsen till mig själv just nu:
– gör lista på goda veggorecept och fördela dem i kategorierna 'trött' och 'ambitiös'.
– försök laga dessa recept när jag matplanerar mina dagar.

Det är så lätt att bara tänka kött kött kött kött...

Så, era bästa snabba, goda och mättande veggotips, tack! Gärna både tips på hur jag ska tänka för att sluta tänka kött i alla måltider och mer konkreta recept. Fast utan sådana där läskiga halvfabrikat (sojakorv, quornbiff o.dyl.) och gärna med ingredienser som jag kan hitta här i Danmark. Mange tak!

4 kommentarer:

 1. Jag försöker också äta mer vegetariskt men har svårt att tänka om. Paj är väldigt lätt att göra vegitariskt, pastasåser också. Rivna morötter/spenat/grönsaker + creme fraich t ex. Kikärtor och bönor är bra istället för kött i grytor. Grönsaks/rotfruktsgratäng, gratinerade paprika/auberginhalvor fyllda med kikärtor och fetaost. Linssoppa/gryta är också gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina tips! Det gäller att hitta recept som kräver lagom mycket energi till vardags.

   Idag testade jag dock det här http://gittosmat.taffel.se/2013/02/18/herdinnan-och-kottet-och-maten/ (inte snabblagat). Den linsröran är to die for!

   Radera
 2. Kesoplättar är ganska trevligt och lättvarierat om man råkar vara väldigt lat någon dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar keso! Jag antar att det blir matigare än vanliga plättar, så det borde jag testa. Tack!

   Radera