28 mars 2013

Restaurant Bror

I kväll har vi varit på nyöppnade Restaurant Bror. Eller egentligen hade de 'beta Bror' idag, och efter middagen fick vi ett glas bubbel och komma in i köket och snacka med kockarna. Bror ligger alldeles i närheten där vi bor och drivs av en skolkamrat till Johan, som tidigare har jobbat på stjärnkrogen Noma.

Stilen, inredningsmässigt, var 60-talsinspirerad, med udda mormorsporslin. Det kändes hemtrevligt och avslappnad. Den atmosfären hjälptes givetvis upp av den personliga servicen. Lokalen är i två våningar med köket på den övre. Restaurangen har trappor och entrén är på en halvvåning och restaurangen är därför inte tillgänglig för rullstolsburna. I övrigt är lokalen mycket trevlig.

Så till maten. Vi åt dagens fyrarätters meny, som bestod av av gädda med tall och grillad gurka, sedan hälleflundra med syltad lök och sjögräs vilken var min favorit. Huvudrätten var kyckling med grillad purjo och valnötssås och efterrätten var en kräm av svartrot serverad med svartvinbärsgranulat.

Vi uppskattade kombinationen av en avslappnad atmosfär och mer experimentell matlagning. Det här är redan en bra restaurang på många nivåer, men det klart att efter bara några dagars öppethållande finns det utvecklingspotential och det ska bli spännande att gå hit igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar